Harry Visser (1960), Biodynamisch therapeut
Na mijn studie fysiotherapie (1984) heb ik de opleiding tot lichaamsgericht psychotherapeut gevolgd bij Jay Stattman. Training Unitive Psychotherapie. Hierop volgend ben ik opgeleid tot Biodynamisch therapeut.
Naast diverse bijscholingen heb ik een opleiding tot trauma therapeut gevolgd bij de NARM.
Sinds 1993 ben ik docent en supervisor bij het Nederlands Instituut voor Biodynamische psychologie (NIB) en sinds 2005 directielid. Meer informatie over deze opleiding vind je via deze link.
Direct en indirect werken via het lichaam blijft mij fascineren en inspireren. Ik ben vertrouwd geraakt met een rijke waaier van benaderingsmogelijkheden.
Dit geeft de ruimte in therapie om samen te onderzoeken waar het om gaat en wat er nodig is. Daardoor is maatwerk mogelijk; er is niet één manier.
Centraal voor mij staat wat je kunt noemen thuiskomen. Problemen ontstaan vaak omdat we te ver weggeraakt zijn van onszelf door aanpassen. Aanpassen is vaak nodig. Op lange termijn brengt afstemmen meer gevoel van stevigheid en vertrouwen.
Biodynamisch lichaamsgericht werken helpt hierbij. Via ons lijf vinden we onszelf terug. Met ons lijf worden we weer bewust van impulsen. In ons lijf vinden we veiligheid, anker en verbinding. Verbinding met onszelf én de ander. De adem heeft hierin een belangrijke plek.
Wat in de relatie met de Ander is verwond, teleurgesteld, verlaten, kan juist in de relatie weer worden geheeld. Kan om worden gerouwd. Nieuwsgierigheid is daarbij helpend.
Vanuit de biodynamische therapie werken we vanuit het principe van rijpen. Als we het proces steunen, volgen en vertrouwen hoeven we niet te werken vanuit wilskracht. Veiligheid staat zo voorop.
Werken met het lichaam betekend werken met bewustwording. Bewustwording kan bijvoorbeeld gaan over verwerking, inzicht en zingeving.
Praktisch informatie over mijn praktijk en begeleiding vind je hier.